Blommer, flødecreme og pistacienødder

Den rå frugt kan være lidt svag i sma­gen, men lavtemperatur-tilberedning vil koncentrere den smag, der er, og generelt give en dybere, sødere og mere intens smag. Perfekt modne blommer smager bedst, og så vil kødet netop slippe stenen, når man skærer dem over. 

Blommerne kan serveres kolde eller varme som dessert med en flødecreme og pistacienødder som her.

Dessert, ca. 120 g per pax.

  1. Vakuumer evt. blommerne, så sukkeret ikke opløses for meget i dampen, men det er ikke strengt nødvendigt.
  2. Tilbered blommerne i ovnen.
  3. Creme
    • Skrab vaniljekornene ud i sukkeret og mas kornene ind i sukkeret.
    • Pisk fløden stiv og vend vaniljesukker og yoghurt i.
  4. Rist pistacienødderne i smør og sukker, og hak dem groft.
  5. Hæld saften fra blommerne over i en skål (kog den evt. ind først).
  6. Anret blommer og creme og drys pistacienødder over.
NÆRINGSINDHOLDPR. 100 GPR. PORTION
Energi 682 Kj859 Kj
Fedt6,3 g8,0 g
Mættede fedtsyrer3,3 g4,1 g
Kulhydrat24,1 g30,4 g
Sukker22,4 g28,2 g
Protein1,4 g1,7 g
Salt0,0 g0,0 g

BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide. Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.