Den rå frugt kan være lidt svag i smagen, men lavtemperatur-tilberedning vil koncentrere den smag, der er, og generelt give en dybere, sødere og mere intens smag. Perfekt modne blommer smager bedst, og så vil kødet netop slippe stenen, når man skærer dem over.
Blommerne kan serveres kolde eller varme som dessert med en flødecreme og pistacienødder som her.
Dessert, ca. 120 g per pax.
Gram | Ingrediens | Bager% |
80 g | Blommer (gerne Sveskeblommer, Opal eller Victoria), flækkede og udstenede. 1 hel blomme vejer ca. 90 g. | 100% |
15 g | Sukker | 19% |
0 g | Vaniljestang, kornene (1 vaniljestang vejer ca. 5 g) | 0% |
13 g | Flødecreme: Piskefløde | 16% |
8 g | Flødecreme: Græsk yoghurt 10% | 9% |
5 g | Flødecreme: Sukker | 6% |
0 g | Flødecreme: Vaniljestang, kornene (1 vaniljestang vejer ca. 5 g) | 0% |
4 g | Pistacienødder: Pistacienødder | 4% |
1 g | Pistacienødder: Smør | 1% |
1 g | Pistacienødder: Sukker | 1% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
160 g | Blommer (gerne Sveskeblommer, Opal eller Victoria), flækkede og udstenede. 1 hel blomme vejer ca. 90 g. | 100% |
30 g | Sukker | 19% |
0 g | Vaniljestang, kornene (1 vaniljestang vejer ca. 5 g) | 0% |
25 g | Flødecreme: Piskefløde | 16% |
15 g | Flødecreme: Græsk yoghurt 10% | 9% |
10 g | Flødecreme: Sukker | 6% |
1 g | Flødecreme: Vaniljestang, kornene (1 vaniljestang vejer ca. 5 g) | 0% |
7 g | Pistacienødder: Pistacienødder | 4% |
2 g | Pistacienødder: Smør | 1% |
2 g | Pistacienødder: Sukker | 1% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
320 g | Blommer (gerne Sveskeblommer, Opal eller Victoria), flækkede og udstenede. 1 hel blomme vejer ca. 90 g. | 100% |
60 g | Sukker | 19% |
1 g | Vaniljestang, kornene (1 vaniljestang vejer ca. 5 g) | 0% |
50 g | Flødecreme: Piskefløde | 16% |
30 g | Flødecreme: Græsk yoghurt 10% | 9% |
20 g | Flødecreme: Sukker | 6% |
1 g | Flødecreme: Vaniljestang, kornene (1 vaniljestang vejer ca. 5 g) | 0% |
14 g | Pistacienødder: Pistacienødder | 4% |
4 g | Pistacienødder: Smør | 1% |
4 g | Pistacienødder: Sukker | 1% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
800 g | Blommer (gerne Sveskeblommer, Opal eller Victoria), flækkede og udstenede. 1 hel blomme vejer ca. 90 g. | 100% |
150 g | Sukker | 19% |
2 g | Vaniljestang, kornene (1 vaniljestang vejer ca. 5 g) | 0% |
125 g | Flødecreme: Piskefløde | 16% |
75 g | Flødecreme: Græsk yoghurt 10% | 9% |
50 g | Flødecreme: Sukker | 6% |
3 g | Flødecreme: Vaniljestang, kornene (1 vaniljestang vejer ca. 5 g) | 0% |
35 g | Pistacienødder: Pistacienødder | 4% |
10 g | Pistacienødder: Smør | 1% |
10 g | Pistacienødder: Sukker | 1% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
1.600 g | Blommer (gerne Sveskeblommer, Opal eller Victoria), flækkede og udstenede. 1 hel blomme vejer ca. 90 g. | 100% |
300 g | Sukker | 19% |
4 g | Vaniljestang, kornene (1 vaniljestang vejer ca. 5 g) | 0% |
250 g | Flødecreme: Piskefløde | 16% |
150 g | Flødecreme: Græsk yoghurt 10% | 9% |
100 g | Flødecreme: Sukker | 6% |
5 g | Flødecreme: Vaniljestang, kornene (1 vaniljestang vejer ca. 5 g) | 0% |
70 g | Pistacienødder: Pistacienødder | 4% |
20 g | Pistacienødder: Smør | 1% |
20 g | Pistacienødder: Sukker | 1% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
4.000 g | Blommer (gerne Sveskeblommer, Opal eller Victoria), flækkede og udstenede. 1 hel blomme vejer ca. 90 g. | 100% |
750 g | Sukker | 19% |
10 g | Vaniljestang, kornene (1 vaniljestang vejer ca. 5 g) | 0% |
625 g | Flødecreme: Piskefløde | 16% |
375 g | Flødecreme: Græsk yoghurt 10% | 9% |
250 g | Flødecreme: Sukker | 6% |
13 g | Flødecreme: Vaniljestang, kornene (1 vaniljestang vejer ca. 5 g) | 0% |
175 g | Pistacienødder: Pistacienødder | 4% |
50 g | Pistacienødder: Smør | 1% |
50 g | Pistacienødder: Sukker | 1% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
8.000 g | Blommer (gerne Sveskeblommer, Opal eller Victoria), flækkede og udstenede. 1 hel blomme vejer ca. 90 g. | 100% |
1.500 g | Sukker | 19% |
20 g | Vaniljestang, kornene (1 vaniljestang vejer ca. 5 g) | 0% |
1.250 g | Flødecreme: Piskefløde | 16% |
750 g | Flødecreme: Græsk yoghurt 10% | 9% |
500 g | Flødecreme: Sukker | 6% |
25 g | Flødecreme: Vaniljestang, kornene (1 vaniljestang vejer ca. 5 g) | 0% |
350 g | Pistacienødder: Pistacienødder | 4% |
100 g | Pistacienødder: Smør | 1% |
100 g | Pistacienødder: Sukker | 1% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
40.000 g | Blommer (gerne Sveskeblommer, Opal eller Victoria), flækkede og udstenede. 1 hel blomme vejer ca. 90 g. | 100% |
7.500 g | Sukker | 19% |
100 g | Vaniljestang, kornene (1 vaniljestang vejer ca. 5 g) | 0% |
6.250 g | Flødecreme: Piskefløde | 16% |
3.750 g | Flødecreme: Græsk yoghurt 10% | 9% |
2.500 g | Flødecreme: Sukker | 6% |
125 g | Flødecreme: Vaniljestang, kornene (1 vaniljestang vejer ca. 5 g) | 0% |
1.750 g | Pistacienødder: Pistacienødder | 4% |
500 g | Pistacienødder: Smør | 1% |
500 g | Pistacienødder: Sukker | 1% |
- Vakuumer evt. blommerne, så sukkeret ikke opløses for meget i dampen, men det er ikke strengt nødvendigt.
- Tilbered blommerne i ovnen.
- Creme
- Skrab vaniljekornene ud i sukkeret og mas kornene ind i sukkeret.
- Pisk fløden stiv og vend vaniljesukker og yoghurt i.
- Rist pistacienødderne i smør og sukker, og hak dem groft.
- Hæld saften fra blommerne over i en skål (kog den evt. ind først).
- Anret blommer og creme og drys pistacienødder over.
NÆRINGSINDHOLD | PR. 100 G | PR. PORTION |
Energi | 682 Kj | 859 Kj |
Fedt | 6,3 g | 8,0 g |
Mættede fedtsyrer | 3,3 g | 4,1 g |
Kulhydrat | 24,1 g | 30,4 g |
Sukker | 22,4 g | 28,2 g |
Protein | 1,4 g | 1,7 g |
Salt | 0,0 g | 0,0 g |
BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide.
Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.