Kylling, hel 60° *
Warning: Undefined variable $opskriften_er_aendret in /customers/5/f/0/bedresikkermad.dk/httpd.www/wp-content/themes/dyad-2-child/recipe-template.php on line 365
Warning: Undefined variable $dato in /customers/5/f/0/bedresikkermad.dk/httpd.www/wp-content/themes/dyad-2-child/recipe-template.php on line 366
Warning: Undefined variable $opskriften_er_aendret in /customers/5/f/0/bedresikkermad.dk/httpd.www/wp-content/themes/dyad-2-child/recipe-template.php on line 408
Warning: Undefined variable $dato in /customers/5/f/0/bedresikkermad.dk/httpd.www/wp-content/themes/dyad-2-child/recipe-template.php on line 409
Meget mørt. Kødet kan trækkes fra benet og lår og vinger kan let brækkes af. Skindet revner let. Meget saftigt kød, især på lårene. God kyllingesmag. Efter evt. bruning bliver kødet lidt mere tørt.
Dette er GRUNDTILBEREDNINGEN (uden bruning). Resultatet bliver lidt mindre rødt efter bruning.
Svind: Ca. 9%. Efterfølgende bruning betyder ekstra 15% svind.
Salt med 1% salt i forhold til kødets vægt.
Start ovnen med denne opskrift.
Sæt kødet ind når ovnen er klar.
Samlet ovntid for denne opskrift
Den samlede ovntid er 12:00.
Tykkelsen betyder ikke noget for tiden ved denne langvarige tilberedning (natten over). Et par timer fra eller til gør ikke stor forskel på resultatet, så gør det hvis det passer bedre.
Opskrift
- Salt med 1% salt i forhold til kødets vægt.
- Start ovnen med denne opskrift.
- Sæt kødet ind når ovnen er klar.
Rational-programmets trin
Bruning EFTER denne opskrift er udført
Tør kødet af før bruning. Brug
Brune portion tynd 270°/0:03. Ekstra safttab ca. 15% (mindre, hvis kødet er køleskabskoldt).
Kan ske direkte efter denne grundtilberedning, eller fra køl (samme opskrift)
Beregnet max. holdbarhed
Resultatet kan gemmes i op til 10 dag(e) på køl ifgl. FVST/SiTTi.

BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide.
Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2024.