Kylling, hel 60° *
Meget mørt. Kødet kan trækkes fra benet og lår og vinger kan let brækkes af. Skindet revner let. Meget saftigt kød, især på lårene. God kyllingesmag. Efter evt. bruning bliver kødet lidt mere tørt.
Dette er GRUNDTILBEREDNINGEN (uden bruning). Resultatet bliver lidt mindre rødt efter bruning.
Svind: Ca. 9%. Efterfølgende bruning betyder ekstra 15% svind.
Andre tykkelser skal have samme tilberedning: På grund af den lange tilberedningstid spiller mindre forskelle i tykkelse ikke nogen væsentlig rolle for tilberedningstiden.
∆T = 0
- Salt med 1% salt i forhold til kødets vægt.
- Start ovnen med denne opskrift.
- Sæt kødet ind når ovnen er klar.
- FORVARMNING: DAMP: 100%, 60°, blæser4.
- PÅFYLDNING.
- DAMP: 100%, 60, 12:00, blæser4.
BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide.
Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2024.