Rødbeder med rygeost, nødder og butterdej

Rødbederne kan spises som tilbehør, eller som en lille ret. Opskriften er lavet af Christophe Miolane fra Meyers (og i linket viser han hvordan retten samles og anrettes).

Opskriften er udviklet til Løgismose/Meyers og rødbederne kunne tidligere købes færdige i Irma, men her kan du se hvordan du laver rødbederne (med solbærsaft, estragon og lakrids) selv.

Frokostret eller forret, giver ialt ca. 200 g per pax.

  1. Rødbederne
    • Skyl grøntsagerne, skræl dem og skær dem i mundrette stykker.
    • Kom rødbederne sammen med eddike, solbærsaft, lakrids, salt og estragon i en kantine og tilbered ved 84ׄ° damp i 80 minutter
  2. Bag bundene lysebrune i ca 15 min ved 200°, hvis det ikke allerede er gjort.
  3. Kom rødbedeblandingen i en gryde sammen med smørret, og kog til lagen er kogt ind og lægger sig som en blank hinde om rødbederne.
  4. Samling af retten
    • Læg bundene på tallerkener (evt. et samlet fad) og fordel rødbederne ovenpå.
    • Læg en stor spsk rygeost (ca. 30 g) på hver.
    • Drys med de grofthakkede nødder, og læg tynde striber af den indkogte saft og evt. lidt ekstra olivenolie.
    • Læg en eller to små kviste estragon på toppen. Drys evt. med en lille smule ekstra lakridspulver.
NÆRINGSINDHOLDPR. 100 GPR. PORTION
Energi 1.139 Kj2.221 Kj
Fedt19,7 g38,4 g
Mættede fedtsyrer5,0 g9,8 g
Kulhydrat18,8 g36,7 g
Sukker3,7 g7,2 g
Protein4,8 g9,3 g
Salt0,8 g1,5 g

BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide. Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.