Rødbederne kan spises som tilbehør, eller som en lille ret. Opskriften er lavet af Christophe Miolane fra Meyers (og i linket viser han hvordan retten samles og anrettes).
Opskriften er udviklet til Løgismose/Meyers og rødbederne kunne tidligere købes færdige i Irma, men her kan du se hvordan du laver rødbederne (med solbærsaft, estragon og lakrids) selv.
Frokostret eller forret, giver ialt ca. 200 g per pax.
Gram | Ingrediens | Bager% |
75 g | Rødbeder: Rødbeder i mundrette stykker på 2-3 cm | 100% |
2 g | Rødbeder: Æbleeddike | 2% |
5 g | Rødbeder: Solbærsaft | 7% |
0 g | Rødbeder: Lakridspulver | 0% |
1 g | Rødbeder: Salt | 1% |
1 g | Rødbeder: Estragon, frisk | 1% |
60 g | Butterdejsbund på ca 15 cm i diameter, bagt (1 stk vejer ca 60 g) | 80% |
8 g | Smør | 10% |
30 g | Rygeost 20% (gerne Meyers) | 40% |
10 g | Hasselnødder | 13% |
4 g | Pynt: Estragon, frisk | 5% |
0 g | Pynt: Lakridspulver (evt.) | 0% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
150 g | Rødbeder: Rødbeder i mundrette stykker på 2-3 cm | 100% |
3 g | Rødbeder: Æbleeddike | 2% |
10 g | Rødbeder: Solbærsaft | 7% |
1 g | Rødbeder: Lakridspulver | 0% |
2 g | Rødbeder: Salt | 1% |
2 g | Rødbeder: Estragon, frisk | 1% |
120 g | Butterdejsbund på ca 15 cm i diameter, bagt (1 stk vejer ca 60 g) | 80% |
15 g | Smør | 10% |
60 g | Rygeost 20% (gerne Meyers) | 40% |
20 g | Hasselnødder | 13% |
8 g | Pynt: Estragon, frisk | 5% |
1 g | Pynt: Lakridspulver (evt.) | 0% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
300 g | Rødbeder: Rødbeder i mundrette stykker på 2-3 cm | 100% |
6 g | Rødbeder: Æbleeddike | 2% |
20 g | Rødbeder: Solbærsaft | 7% |
1 g | Rødbeder: Lakridspulver | 0% |
4 g | Rødbeder: Salt | 1% |
3 g | Rødbeder: Estragon, frisk | 1% |
240 g | Butterdejsbund på ca 15 cm i diameter, bagt (1 stk vejer ca 60 g) | 80% |
30 g | Smør | 10% |
120 g | Rygeost 20% (gerne Meyers) | 40% |
40 g | Hasselnødder | 13% |
15 g | Pynt: Estragon, frisk | 5% |
1 g | Pynt: Lakridspulver (evt.) | 0% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
750 g | Rødbeder: Rødbeder i mundrette stykker på 2-3 cm | 100% |
15 g | Rødbeder: Æbleeddike | 2% |
50 g | Rødbeder: Solbærsaft | 7% |
3 g | Rødbeder: Lakridspulver | 0% |
10 g | Rødbeder: Salt | 1% |
8 g | Rødbeder: Estragon, frisk | 1% |
600 g | Butterdejsbund på ca 15 cm i diameter, bagt (1 stk vejer ca 60 g) | 80% |
75 g | Smør | 10% |
300 g | Rygeost 20% (gerne Meyers) | 40% |
100 g | Hasselnødder | 13% |
38 g | Pynt: Estragon, frisk | 5% |
3 g | Pynt: Lakridspulver (evt.) | 0% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
1.500 g | Rødbeder: Rødbeder i mundrette stykker på 2-3 cm | 100% |
30 g | Rødbeder: Æbleeddike | 2% |
100 g | Rødbeder: Solbærsaft | 7% |
5 g | Rødbeder: Lakridspulver | 0% |
20 g | Rødbeder: Salt | 1% |
15 g | Rødbeder: Estragon, frisk | 1% |
1.200 g | Butterdejsbund på ca 15 cm i diameter, bagt (1 stk vejer ca 60 g) | 80% |
150 g | Smør | 10% |
600 g | Rygeost 20% (gerne Meyers) | 40% |
200 g | Hasselnødder | 13% |
75 g | Pynt: Estragon, frisk | 5% |
5 g | Pynt: Lakridspulver (evt.) | 0% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
3.750 g | Rødbeder: Rødbeder i mundrette stykker på 2-3 cm | 100% |
75 g | Rødbeder: Æbleeddike | 2% |
250 g | Rødbeder: Solbærsaft | 7% |
13 g | Rødbeder: Lakridspulver | 0% |
50 g | Rødbeder: Salt | 1% |
38 g | Rødbeder: Estragon, frisk | 1% |
3.000 g | Butterdejsbund på ca 15 cm i diameter, bagt (1 stk vejer ca 60 g) | 80% |
375 g | Smør | 10% |
1.500 g | Rygeost 20% (gerne Meyers) | 40% |
500 g | Hasselnødder | 13% |
188 g | Pynt: Estragon, frisk | 5% |
13 g | Pynt: Lakridspulver (evt.) | 0% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
7.500 g | Rødbeder: Rødbeder i mundrette stykker på 2-3 cm | 100% |
150 g | Rødbeder: Æbleeddike | 2% |
500 g | Rødbeder: Solbærsaft | 7% |
25 g | Rødbeder: Lakridspulver | 0% |
100 g | Rødbeder: Salt | 1% |
75 g | Rødbeder: Estragon, frisk | 1% |
6.000 g | Butterdejsbund på ca 15 cm i diameter, bagt (1 stk vejer ca 60 g) | 80% |
750 g | Smør | 10% |
3.000 g | Rygeost 20% (gerne Meyers) | 40% |
1.000 g | Hasselnødder | 13% |
375 g | Pynt: Estragon, frisk | 5% |
25 g | Pynt: Lakridspulver (evt.) | 0% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
37.500 g | Rødbeder: Rødbeder i mundrette stykker på 2-3 cm | 100% |
750 g | Rødbeder: Æbleeddike | 2% |
2.500 g | Rødbeder: Solbærsaft | 7% |
125 g | Rødbeder: Lakridspulver | 0% |
500 g | Rødbeder: Salt | 1% |
375 g | Rødbeder: Estragon, frisk | 1% |
30.000 g | Butterdejsbund på ca 15 cm i diameter, bagt (1 stk vejer ca 60 g) | 80% |
3.750 g | Smør | 10% |
15.000 g | Rygeost 20% (gerne Meyers) | 40% |
5.000 g | Hasselnødder | 13% |
1.875 g | Pynt: Estragon, frisk | 5% |
125 g | Pynt: Lakridspulver (evt.) | 0% |
- Rødbederne
- Skyl grøntsagerne, skræl dem og skær dem i mundrette stykker.
- Kom rødbederne sammen med eddike, solbærsaft, lakrids, salt og estragon i en kantine og tilbered ved 84ׄ° damp i 80 minutter
- Bag bundene lysebrune i ca 15 min ved 200°, hvis det ikke allerede er gjort.
- Kom rødbedeblandingen i en gryde sammen med smørret, og kog til lagen er kogt ind og lægger sig som en blank hinde om rødbederne.
- Samling af retten
- Læg bundene på tallerkener (evt. et samlet fad) og fordel rødbederne ovenpå.
- Læg en stor spsk rygeost (ca. 30 g) på hver.
- Drys med de grofthakkede nødder, og læg tynde striber af den indkogte saft og evt. lidt ekstra olivenolie.
- Læg en eller to små kviste estragon på toppen. Drys evt. med en lille smule ekstra lakridspulver.
NÆRINGSINDHOLD | PR. 100 G | PR. PORTION |
Energi | 1.139 Kj | 2.221 Kj |
Fedt | 19,7 g | 38,4 g |
Mættede fedtsyrer | 5,0 g | 9,8 g |
Kulhydrat | 18,8 g | 36,7 g |
Sukker | 3,7 g | 7,2 g |
Protein | 4,8 g | 9,3 g |
Salt | 0,8 g | 1,5 g |
BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide.
Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.