Kraftig, fylding tomatsauce med dyb smag af tomat og umami. Inspireret af opskrift fra serious eats.
Sauce til pasta, giver ialt ca. 100 g per pax.
Gram | Ingrediens | Bager% |
78 g | Flåede tomater | 100% |
2 g | Olivenolie | 2% |
1 g | Smør | 2% |
1 g | Hvidløg, finthakket | 1% |
0 g | Chiliflager | 0% |
0 g | Oregano, tørret | 0% |
8 g | Gulerod, i store stykker | 10% |
8 g | Løg, delt i 2 | 10% |
0 g | Frisk basilikum på stilk | 0% |
0 g | Fiskesauce (gerne Red Boat) | 0% |
2 g | Persille- og/eller basilikumblade, hakkede | 3% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
156 g | Flåede tomater | 100% |
3 g | Olivenolie | 2% |
3 g | Smør | 2% |
2 g | Hvidløg, finthakket | 1% |
0 g | Chiliflager | 0% |
0 g | Oregano, tørret | 0% |
16 g | Gulerod, i store stykker | 10% |
16 g | Løg, delt i 2 | 10% |
1 g | Frisk basilikum på stilk | 0% |
1 g | Fiskesauce (gerne Red Boat) | 0% |
5 g | Persille- og/eller basilikumblade, hakkede | 3% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
312 g | Flåede tomater | 100% |
7 g | Olivenolie | 2% |
5 g | Smør | 2% |
4 g | Hvidløg, finthakket | 1% |
0 g | Chiliflager | 0% |
0 g | Oregano, tørret | 0% |
31 g | Gulerod, i store stykker | 10% |
31 g | Løg, delt i 2 | 10% |
1 g | Frisk basilikum på stilk | 0% |
1 g | Fiskesauce (gerne Red Boat) | 0% |
9 g | Persille- og/eller basilikumblade, hakkede | 3% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
780 g | Flåede tomater | 100% |
16 g | Olivenolie | 2% |
13 g | Smør | 2% |
10 g | Hvidløg, finthakket | 1% |
1 g | Chiliflager | 0% |
1 g | Oregano, tørret | 0% |
78 g | Gulerod, i store stykker | 10% |
78 g | Løg, delt i 2 | 10% |
3 g | Frisk basilikum på stilk | 0% |
3 g | Fiskesauce (gerne Red Boat) | 0% |
23 g | Persille- og/eller basilikumblade, hakkede | 3% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
1.560 g | Flåede tomater | 100% |
33 g | Olivenolie | 2% |
26 g | Smør | 2% |
20 g | Hvidløg, finthakket | 1% |
1 g | Chiliflager | 0% |
1 g | Oregano, tørret | 0% |
156 g | Gulerod, i store stykker | 10% |
156 g | Løg, delt i 2 | 10% |
7 g | Frisk basilikum på stilk | 0% |
7 g | Fiskesauce (gerne Red Boat) | 0% |
46 g | Persille- og/eller basilikumblade, hakkede | 3% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
3.900 g | Flåede tomater | 100% |
81 g | Olivenolie | 2% |
65 g | Smør | 2% |
49 g | Hvidløg, finthakket | 1% |
3 g | Chiliflager | 0% |
3 g | Oregano, tørret | 0% |
390 g | Gulerod, i store stykker | 10% |
390 g | Løg, delt i 2 | 10% |
16 g | Frisk basilikum på stilk | 0% |
16 g | Fiskesauce (gerne Red Boat) | 0% |
114 g | Persille- og/eller basilikumblade, hakkede | 3% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
7.800 g | Flåede tomater | 100% |
163 g | Olivenolie | 2% |
130 g | Smør | 2% |
98 g | Hvidløg, finthakket | 1% |
7 g | Chiliflager | 0% |
7 g | Oregano, tørret | 0% |
780 g | Gulerod, i store stykker | 10% |
780 g | Løg, delt i 2 | 10% |
33 g | Frisk basilikum på stilk | 0% |
33 g | Fiskesauce (gerne Red Boat) | 0% |
228 g | Persille- og/eller basilikumblade, hakkede | 3% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
39.000 g | Flåede tomater | 100% |
813 g | Olivenolie | 2% |
650 g | Smør | 2% |
488 g | Hvidløg, finthakket | 1% |
33 g | Chiliflager | 0% |
33 g | Oregano, tørret | 0% |
3.900 g | Gulerod, i store stykker | 10% |
3.900 g | Løg, delt i 2 | 10% |
163 g | Frisk basilikum på stilk | 0% |
163 g | Fiskesauce (gerne Red Boat) | 0% |
1.138 g | Persille- og/eller basilikumblade, hakkede | 3% |
- Hæld tomaterne i en skål og knus dem til grove stykker med hænderne (brug handsker).
- Rist hvidløg og de tørrede krydderier kort i smørret og olien i en passende bradepande til ovnen.
- Tilsæt tomaterne (gem evt. 1/4 som tilsættes til sidst efter ovnbagningen for at tilføre noget frisk tomatsmag).
- Tilsæt gulerod, løg og basilikum.
- Smag til med salt og peber
- Bag i ovnen, se tilberedningen Tomatsauce (natten over)
- Tilsæt evt. de gemte, ubagte tomater. Fjern gulerodsstykker og løgstykker.
- Varm igennem i en gryde og smag saucen til med salt, peber og fiskesauce.
- Tilsæt de friske krydderurter lige før servering.
NÆRINGSINDHOLD | PR. 100 G | PR. PORTION |
Energi | 206 Kj | 207 Kj |
Fedt | 3,0 g | 3,0 g |
Mættede fedtsyrer | 0,9 g | 0,9 g |
Kulhydrat | 3,9 g | 3,9 g |
Sukker | 2,6 g | 2,6 g |
Protein | 1,3 g | 1,3 g |
Salt | 0,4 g | 0,4 g |
BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide.
Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.