Tomatsauce, italiensk

Kraftig, fylding tomatsauce med dyb smag af tomat og umami. Inspireret af opskrift fra serious eats.

Sauce til pasta, giver ialt ca. 100 g per pax.

  1. Hæld tomaterne i en skål og knus dem til grove stykker med hænderne (brug handsker).
  2. Rist hvidløg og de tørrede krydderier kort i smørret og olien i en passende bradepande til ovnen.
  3. Tilsæt tomaterne (gem evt. 1/4 som tilsættes til sidst efter ovnbagningen for at tilføre noget frisk tomatsmag).
  4. Tilsæt gulerod, løg og basilikum.
  5. Smag til med salt og peber
  6. Bag i ovnen, se tilberedningen Tomatsauce (natten over)
  7. Tilsæt evt. de gemte, ubagte tomater. Fjern gulerodsstykker og løgstykker.
  8. Varm igennem i en gryde og smag saucen til med salt, peber og fiskesauce.
  9. Tilsæt de friske krydderurter lige før servering.
NÆRINGSINDHOLDPR. 100 GPR. PORTION
Energi 206 Kj207 Kj
Fedt3,0 g3,0 g
Mættede fedtsyrer0,9 g0,9 g
Kulhydrat3,9 g3,9 g
Sukker2,6 g2,6 g
Protein1,3 g1,3 g
Salt0,4 g0,4 g

BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide. Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.