Dampede kyllingevinger

Kyllingevinger grilles ofte, men de er så tynde og seje, at de er svære at få møre.

Her marineres og dampes de ved tilberedes lav temperatur i ovnen, og resultatet er meget mørt og saftigt kød med meget ringe svind. Marinaden vil tykne og kan fungere som sauce/dressing til f.eks. ris eller nudler.

Frokostret eller forret. Giver ca. 130 g kylling og sauce per pax.

  1. Bland alle delene godt i en dyb kantine så marinaden gnides ind i vingerne på alle sider.
  2. Lad det gerne trække på køl op til flere timer (ikke strengt nødvendigt men giver lidt mere marinering og mørhed).
  3. Tilbered ved 75° i 14 timer.
  4. Kog evt. saucen lidt ind hvis nødvendigt.
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 809 Kj
Fedt13,4 g
Mættede fedtsyrer3,2 g
Kulhydrat3,4 g
Sukker2,2 g
Protein15,6 g
Salt1,5 g

BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide. Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.