Kyllingevinger grilles ofte, men de er så tynde og seje, at de er svære at få møre.
Her marineres og dampes de ved tilberedes lav temperatur i ovnen, og resultatet er meget mørt og saftigt kød med meget ringe svind. Marinaden vil tykne og kan fungere som sauce/dressing til f.eks. ris eller nudler.
Frokostret eller forret. Giver ca. 130 g kylling og sauce per pax.
Gram | Ingrediens | Bager% |
100 g | Kyllingevinger | 100% |
2 g | Ingefær i 2 mm strimler | 2% |
8 g | Forårsløg i 5 mm stykker | 8% |
4 g | Svampe i grove stykker | 4% |
4 g | Østerssauce | 4% |
5 g | Soyasauce | 5% |
1 g | Salt | 1% |
2 g | Sukker | 2% |
1 g | Majsmel | 1% |
5 g | Neutral olie | 5% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
200 g | Kyllingevinger | 100% |
3 g | Ingefær i 2 mm strimler | 2% |
15 g | Forårsløg i 5 mm stykker | 8% |
8 g | Svampe i grove stykker | 4% |
7 g | Østerssauce | 4% |
10 g | Soyasauce | 5% |
1 g | Salt | 1% |
3 g | Sukker | 2% |
2 g | Majsmel | 1% |
10 g | Neutral olie | 5% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
400 g | Kyllingevinger | 100% |
6 g | Ingefær i 2 mm strimler | 2% |
30 g | Forårsløg i 5 mm stykker | 8% |
15 g | Svampe i grove stykker | 4% |
14 g | Østerssauce | 4% |
20 g | Soyasauce | 5% |
2 g | Salt | 1% |
6 g | Sukker | 2% |
3 g | Majsmel | 1% |
20 g | Neutral olie | 5% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
1.000 g | Kyllingevinger | 100% |
15 g | Ingefær i 2 mm strimler | 2% |
75 g | Forårsløg i 5 mm stykker | 8% |
38 g | Svampe i grove stykker | 4% |
35 g | Østerssauce | 4% |
50 g | Soyasauce | 5% |
5 g | Salt | 1% |
15 g | Sukker | 2% |
8 g | Majsmel | 1% |
50 g | Neutral olie | 5% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
2.000 g | Kyllingevinger | 100% |
30 g | Ingefær i 2 mm strimler | 2% |
150 g | Forårsløg i 5 mm stykker | 8% |
75 g | Svampe i grove stykker | 4% |
70 g | Østerssauce | 4% |
100 g | Soyasauce | 5% |
10 g | Salt | 1% |
30 g | Sukker | 2% |
15 g | Majsmel | 1% |
100 g | Neutral olie | 5% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
5.000 g | Kyllingevinger | 100% |
75 g | Ingefær i 2 mm strimler | 2% |
375 g | Forårsløg i 5 mm stykker | 8% |
188 g | Svampe i grove stykker | 4% |
175 g | Østerssauce | 4% |
250 g | Soyasauce | 5% |
25 g | Salt | 1% |
75 g | Sukker | 2% |
38 g | Majsmel | 1% |
250 g | Neutral olie | 5% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
10.000 g | Kyllingevinger | 100% |
150 g | Ingefær i 2 mm strimler | 2% |
750 g | Forårsløg i 5 mm stykker | 8% |
375 g | Svampe i grove stykker | 4% |
350 g | Østerssauce | 4% |
500 g | Soyasauce | 5% |
50 g | Salt | 1% |
150 g | Sukker | 2% |
75 g | Majsmel | 1% |
500 g | Neutral olie | 5% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
50.000 g | Kyllingevinger | 100% |
750 g | Ingefær i 2 mm strimler | 2% |
3.750 g | Forårsløg i 5 mm stykker | 8% |
1.875 g | Svampe i grove stykker | 4% |
1.750 g | Østerssauce | 4% |
2.500 g | Soyasauce | 5% |
250 g | Salt | 1% |
750 g | Sukker | 2% |
375 g | Majsmel | 1% |
2.500 g | Neutral olie | 5% |
- Bland alle delene godt i en dyb kantine så marinaden gnides ind i vingerne på alle sider.
- Lad det gerne trække på køl op til flere timer (ikke strengt nødvendigt men giver lidt mere marinering og mørhed).
- Tilbered ved 75° i 14 timer.
- Kog evt. saucen lidt ind hvis nødvendigt.
Næringsindhold pr. 100 g
Energi | 809 Kj |
Fedt | 13,4 g |
Mættede fedtsyrer | 3,2 g |
Kulhydrat | 3,4 g |
Sukker | 2,2 g |
Protein | 15,6 g |
Salt | 1,5 g |
BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide.
Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.