Rødbedesalat med skyr-mayo og mandler

Tilbehør til kød eller en (frokost)ret i sig selv. Retten er bedst kold, og rødbeder, gulerødder og selleri kan forberedes flere dage før, så det hele bare skal vendes sammen og smages til.

Lille frokostret/forret (også god på rugbrød) eller tilbehør til hovedret, giver ialt ca. 200 g per pax.

  1. Tilbered grøntsagerne ved 85° damp (i hver deres kantine, så alt ikke farves af rødbederne):
    • Rødbeder blandet med sukker og æbleeddike (2:30)
    • Gulerod (0:40)
    • Selleri (0:30)
  2. Lad grøntsagerne køle af, evt. til næste dag.
  3. Rør dressingen sammen og smag til med salt og peber.
  4. Vend grøntsagerne, æbletern og salat i dressingen.
  5. Anret i skål/fad eller portionsskåle og drys med mandler og evt. krydderurt (dild eller persille).
NÆRINGSINDHOLDPR. 100 GPR. PORTION
Energi 481 Kj948 Kj
Fedt7,7 g15,2 g
Mættede fedtsyrer0,7 g1,3 g
Kulhydrat7,4 g14,5 g
Sukker5,7 g11,3 g
Protein3,3 g6,4 g
Salt0,2 g0,3 g

BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide. Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.