Tilbehør til kød eller en (frokost)ret i sig selv. Retten er bedst kold, og rødbeder, gulerødder og selleri kan forberedes flere dage før, så det hele bare skal vendes sammen og smages til.
Lille frokostret/forret (også god på rugbrød) eller tilbehør til hovedret, giver ialt ca. 200 g per pax.
Gram | Ingrediens | Bager% |
26 g | Grønt: Rødbeder i 10-12 mm tern, tilberedt 85°/2:00 | 100% |
3 g | Grønt: Sukker til rødbederne | 10% |
3 g | Grønt: Æbleeddike til rødbederne | 10% |
27 g | Grønt: Gulerod i 10-12 mm tern, tilberedt 85°/0:40 | 104% |
20 g | Grønt: Selleri (knold-) i 10-12 mm tern, tilberedt 85°/0:30 | 77% |
35 g | Grønt: Spidskål eller hjertesalat i strimler | 135% |
30 g | Grønt: Æble i 10-12 mm tern | 115% |
17 g | Dressing: Skyr 0,2% | 63% |
12 g | Dressing: Mayonnaise | 46% |
5 g | Dressing: Forrårsløg i meget tynde ringe | 19% |
8 g | Dressing: Dild eller persille, finthakket | 29% |
10 g | Pynt: Saltede, ristede mandler, hakket groft | 38% |
3 g | Pynt: (evt. finthakket dild eller persille) | 12% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
52 g | Grønt: Rødbeder i 10-12 mm tern, tilberedt 85°/2:00 | 100% |
5 g | Grønt: Sukker til rødbederne | 10% |
5 g | Grønt: Æbleeddike til rødbederne | 10% |
54 g | Grønt: Gulerod i 10-12 mm tern, tilberedt 85°/0:40 | 104% |
40 g | Grønt: Selleri (knold-) i 10-12 mm tern, tilberedt 85°/0:30 | 77% |
70 g | Grønt: Spidskål eller hjertesalat i strimler | 135% |
60 g | Grønt: Æble i 10-12 mm tern | 115% |
33 g | Dressing: Skyr 0,2% | 63% |
24 g | Dressing: Mayonnaise | 46% |
10 g | Dressing: Forrårsløg i meget tynde ringe | 19% |
15 g | Dressing: Dild eller persille, finthakket | 29% |
20 g | Pynt: Saltede, ristede mandler, hakket groft | 38% |
6 g | Pynt: (evt. finthakket dild eller persille) | 12% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
104 g | Grønt: Rødbeder i 10-12 mm tern, tilberedt 85°/2:00 | 100% |
10 g | Grønt: Sukker til rødbederne | 10% |
10 g | Grønt: Æbleeddike til rødbederne | 10% |
108 g | Grønt: Gulerod i 10-12 mm tern, tilberedt 85°/0:40 | 104% |
80 g | Grønt: Selleri (knold-) i 10-12 mm tern, tilberedt 85°/0:30 | 77% |
140 g | Grønt: Spidskål eller hjertesalat i strimler | 135% |
120 g | Grønt: Æble i 10-12 mm tern | 115% |
66 g | Dressing: Skyr 0,2% | 63% |
48 g | Dressing: Mayonnaise | 46% |
20 g | Dressing: Forrårsløg i meget tynde ringe | 19% |
30 g | Dressing: Dild eller persille, finthakket | 29% |
40 g | Pynt: Saltede, ristede mandler, hakket groft | 38% |
12 g | Pynt: (evt. finthakket dild eller persille) | 12% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
260 g | Grønt: Rødbeder i 10-12 mm tern, tilberedt 85°/2:00 | 100% |
26 g | Grønt: Sukker til rødbederne | 10% |
26 g | Grønt: Æbleeddike til rødbederne | 10% |
270 g | Grønt: Gulerod i 10-12 mm tern, tilberedt 85°/0:40 | 104% |
200 g | Grønt: Selleri (knold-) i 10-12 mm tern, tilberedt 85°/0:30 | 77% |
350 g | Grønt: Spidskål eller hjertesalat i strimler | 135% |
300 g | Grønt: Æble i 10-12 mm tern | 115% |
165 g | Dressing: Skyr 0,2% | 63% |
120 g | Dressing: Mayonnaise | 46% |
50 g | Dressing: Forrårsløg i meget tynde ringe | 19% |
75 g | Dressing: Dild eller persille, finthakket | 29% |
100 g | Pynt: Saltede, ristede mandler, hakket groft | 38% |
30 g | Pynt: (evt. finthakket dild eller persille) | 12% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
520 g | Grønt: Rødbeder i 10-12 mm tern, tilberedt 85°/2:00 | 100% |
52 g | Grønt: Sukker til rødbederne | 10% |
52 g | Grønt: Æbleeddike til rødbederne | 10% |
540 g | Grønt: Gulerod i 10-12 mm tern, tilberedt 85°/0:40 | 104% |
400 g | Grønt: Selleri (knold-) i 10-12 mm tern, tilberedt 85°/0:30 | 77% |
700 g | Grønt: Spidskål eller hjertesalat i strimler | 135% |
600 g | Grønt: Æble i 10-12 mm tern | 115% |
330 g | Dressing: Skyr 0,2% | 63% |
240 g | Dressing: Mayonnaise | 46% |
100 g | Dressing: Forrårsløg i meget tynde ringe | 19% |
150 g | Dressing: Dild eller persille, finthakket | 29% |
200 g | Pynt: Saltede, ristede mandler, hakket groft | 38% |
60 g | Pynt: (evt. finthakket dild eller persille) | 12% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
1.300 g | Grønt: Rødbeder i 10-12 mm tern, tilberedt 85°/2:00 | 100% |
130 g | Grønt: Sukker til rødbederne | 10% |
130 g | Grønt: Æbleeddike til rødbederne | 10% |
1.350 g | Grønt: Gulerod i 10-12 mm tern, tilberedt 85°/0:40 | 104% |
1.000 g | Grønt: Selleri (knold-) i 10-12 mm tern, tilberedt 85°/0:30 | 77% |
1.750 g | Grønt: Spidskål eller hjertesalat i strimler | 135% |
1.500 g | Grønt: Æble i 10-12 mm tern | 115% |
825 g | Dressing: Skyr 0,2% | 63% |
600 g | Dressing: Mayonnaise | 46% |
250 g | Dressing: Forrårsløg i meget tynde ringe | 19% |
375 g | Dressing: Dild eller persille, finthakket | 29% |
500 g | Pynt: Saltede, ristede mandler, hakket groft | 38% |
150 g | Pynt: (evt. finthakket dild eller persille) | 12% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
2.600 g | Grønt: Rødbeder i 10-12 mm tern, tilberedt 85°/2:00 | 100% |
260 g | Grønt: Sukker til rødbederne | 10% |
260 g | Grønt: Æbleeddike til rødbederne | 10% |
2.700 g | Grønt: Gulerod i 10-12 mm tern, tilberedt 85°/0:40 | 104% |
2.000 g | Grønt: Selleri (knold-) i 10-12 mm tern, tilberedt 85°/0:30 | 77% |
3.500 g | Grønt: Spidskål eller hjertesalat i strimler | 135% |
3.000 g | Grønt: Æble i 10-12 mm tern | 115% |
1.650 g | Dressing: Skyr 0,2% | 63% |
1.200 g | Dressing: Mayonnaise | 46% |
500 g | Dressing: Forrårsløg i meget tynde ringe | 19% |
750 g | Dressing: Dild eller persille, finthakket | 29% |
1.000 g | Pynt: Saltede, ristede mandler, hakket groft | 38% |
300 g | Pynt: (evt. finthakket dild eller persille) | 12% |
Gram | Ingrediens | Bager% |
13.000 g | Grønt: Rødbeder i 10-12 mm tern, tilberedt 85°/2:00 | 100% |
1.300 g | Grønt: Sukker til rødbederne | 10% |
1.300 g | Grønt: Æbleeddike til rødbederne | 10% |
13.500 g | Grønt: Gulerod i 10-12 mm tern, tilberedt 85°/0:40 | 104% |
10.000 g | Grønt: Selleri (knold-) i 10-12 mm tern, tilberedt 85°/0:30 | 77% |
17.500 g | Grønt: Spidskål eller hjertesalat i strimler | 135% |
15.000 g | Grønt: Æble i 10-12 mm tern | 115% |
8.250 g | Dressing: Skyr 0,2% | 63% |
6.000 g | Dressing: Mayonnaise | 46% |
2.500 g | Dressing: Forrårsløg i meget tynde ringe | 19% |
3.750 g | Dressing: Dild eller persille, finthakket | 29% |
5.000 g | Pynt: Saltede, ristede mandler, hakket groft | 38% |
1.500 g | Pynt: (evt. finthakket dild eller persille) | 12% |
- Tilbered grøntsagerne ved 85° damp (i hver deres kantine, så alt ikke farves af rødbederne):
- Rødbeder blandet med sukker og æbleeddike (2:30)
- Gulerod (0:40)
- Selleri (0:30)
- Lad grøntsagerne køle af, evt. til næste dag.
- Rør dressingen sammen og smag til med salt og peber.
- Vend grøntsagerne, æbletern og salat i dressingen.
- Anret i skål/fad eller portionsskåle og drys med mandler og evt. krydderurt (dild eller persille).
NÆRINGSINDHOLD | PR. 100 G | PR. PORTION |
Energi | 481 Kj | 948 Kj |
Fedt | 7,7 g | 15,2 g |
Mættede fedtsyrer | 0,7 g | 1,3 g |
Kulhydrat | 7,4 g | 14,5 g |
Sukker | 5,7 g | 11,3 g |
Protein | 3,3 g | 6,4 g |
Salt | 0,2 g | 0,3 g |
BedreSikkerMad drives af Karsten Tanggaard, der har mere end 10 års erfaring med lavtemperatur-tilberedninger og har skrevet 3 bestseller-kogebøger om sous vide.
Karsten hjælper professionelle køkkener med at bruge lavtemperatur-tilberedninger i praksis, som et redskab til at servere bedre, billigere og mere sikker mad. Læs her om BedreSikkerMad og Karsten.
(C) Copyright BedreSikkerMad og Karsten Tanggaard, 2021-2025.